Om kören

Om kören

Rejoice Gospel Choir vill med en blandad repertoar av svängig gospel och lugnare soul, gammalt och nytt, förmedla glädje, kraft och mening.

Rejoice Gospel Choir bildades redan 1989 och vi är en ideell förening i Lund. Kören är alltså inte bunden till någon kyrka eller församling, utan står på egna ben där livskraften är upp till körmedlemmarnas engagemang.

Rejoice Gospel Choir har släppt tre egna skivor. Den senaste, Wrappin’ up, innehåller bland annat julsånger i gospelton och släpptes lagom till julen 2011. Skivan kan köpas via kontakt med kören eller på Arken bokhandel i Lund och Folk o rock i Malmö.

Rejoice Gospel Choir, eller delar av kören, kan bokas till företagsfester, gudstjänster, välgörenheteskonserter, ditt bröllop, sommarfest, julfest etc.

Maila till bokning@rejoice.nu för att diskutera upplägg och pris.

 

Körledare 2020-21

Körledare 2020-21

Rejoice Gospel Choir söker en ny ordinarie körledare, som efterträdare till Hanna Norman.

Hösten 2020 och våren 2021 kommer därför att innebära nya, inspirerande samarbeten. Därefter hoppas vi ha en mer långsiktig lösning på körledarfrågan.

Under hösten 2020 kommer Erik Hjärpe att leda oss i spännande projekt. Erik är uppväxt, och bor, i Lund. Han är kompositör till yrket och skriver både till TV och teater. Han driver även en annan kör, Klubbkören, tillsammans med en annan körledare. Han är också del av Damn!, kompbandet som är kända följeslagare till Timbuktu. 

Från november 2020 fram till sommaren 2021 tar Antonia Nordström över som körledare. Antonia bor i Malmö och har nyligen gått ut Musikhögskolan. Hon har arbetat som körledare parallellt under hela sin studietid. Antonia har alltid älskat gospelmusik men också soul, blues och annan musik som tangerar gospeln.